Скандал в парламента заради Пеевски, Петков нахлу в стаята на "Възраждане"

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" се скара с Костадин Костадинов

07.06.2023 | 14:22 Редактор: Михаела Димитрова

Отново напрежение между депутатите в парламента. Ескалацията дойде след решението Делян Пеевски да стане част от Комисията по конституционни въпроси.

След вота на трибуната излезе Искрен Митев, който обвини в "лицемерие" депутатите от "Възраждане", които не участваха в гласуването, а по този начин падна и кворумът. Така гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН стигнаха. 

След Митев на трибуната излезе и Явор Божанков, за да обоснове отрицателния си вот. Той обаче не успя да се изкаже, тъй като народните представители на "Възраждане" обградиха трибуната, поради което се наложи депутатите да излязат в 20-минутна почивка.

Междувременно Кирил Петков и  се скараха в стаята на "Възраждане" в парламента.

"Исках да им кажа ясно, че това, което правят, е противоконституционно. Влизам в тяхната стая с възможност да си поправят грешката. С тези хора не може да има разговор”, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната".

“Тези хора са позор за човешкия род. Петков влезе в стаята ни, казах му да излезе, защото водим лични разговори, той каза, че няма да излезе. Какво можех да направя”, коментира от своя страна Костадин Костадинов.

“Ние няма да подкрепяме нито една кандидатура за председатели на комисии, затова и не гласувахме за Пеевски. Това правителство е делегитимирано”, допълни още той, цитиран от БГНЕС. 

"Като видяха, че ние не подкрепихме кандидатурата на Пеевски, те не гласуваха. Така резултатът бе Пеевски да е част от комисията. Накрая забраниха със своето излизане на трибуна наш депутат да се изказва в критика на това, което се случва. Те не искаха техните избиратели да разберат, че са подкрепили Делян Пеевски", каза Кирил Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR