НС реши: Пеевски влиза в Комисията по конституционните въпроси

Явно новият парламент ще достигне нови висини в своето развитие, скочи Радостин Василев

07.06.2023 | 13:43 Редактор: Юлиан Христов

Напрежение в парламента след номинацията на депутата от ДПС Делян Пеевски за член на комисията за конституционни промени. 

Преди минути стана ясно, че той ще бъде част от Комисията по конституционните въпроси. Това успяха да решат депутатите в пленарната зала.  

Първият работен ден след избирането на правителство обаче започна ударно - още в началото на пленарния ден имаше напрежение от трибуната на парламента и от място.  

В центъра на събитията бяха Радостин Василев и Делян Пеевски. А причината - предложението депутатът от ДПС да бъде член на комисията. 

"Виждам, че в ДПС има желание г-н Пеевски да започне бързо с конституционната реформа. Явно новият парламент ще достигне нови висини в своето развитие. Предполагам след това Халил Летифов ще оглави Централната избирателна комисия, предвид сигналите в полицията срещу него за купуване на гласове", каза от парламентарната трибуна депутатът Радостин Василев.  

"Това е тяхно решение", така депутатът от ДПС Делян Пеевски, коментирайки намерението на "Демократична България" да не го подкрепи за член на комисията. 

В същото време депутатите отхвърлиха искането на БСП за 50% увеличаване на минималната работна заплата. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR