Пеевски и Карадайъ влизат в Комисията по конституционни въпроси: Трябва ни съдебна реформа

"Гражданите искат спешно да преодолеем политическата криза", заяви лидерът на ДПС

06.06.2023 | 16:18 Редактор: Искра Ангелова
Пеевски и Карадайъ влизат в Комисията по конституционни въпроси: Трябва ни съдебна реформа

От ДПС имахме възможност да заявим, че няма да пречим коалицията ГЕРБ-ПП да излъчат редовно правителство. Това за нас е първа крачка към преодоляване на политическата криза. Българските граждани не искат да има шести поредни ненужни избори. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след гласуването на кабинета "Денков-Габриел".

"Гражданите искат спешно да преодолеем политическата криза, за да се решават проблемите на хората, като според ДПС основният проблем, който очаква спешно решение, е спиране на прогресивното обедняване на българските граждани", допълни Карадайъ.

Според него 49-ото Народно събрание има много важна задача - да се опита да направи съдебна реформа.

"Тя не може да се случи без промени в Конституцията, а тези промени без ДПС няма как да се случат. Ние ще бъдем проактивни, защото само ние имаме представен проект за промени в Конституцията, представени още преди година и половина", категоричен бе лидерът на партията.

Народният представител Делян Пеевски сподели, че също се надява да се стигне до съдебната реформа: "Затова се включихме с председателя на ДПС в Комисията по конституционни въпроси, двамата ще бъдем членове. Кабинета не го подкрепяме като състав, а подкрепяме конституционната реформа", заяви той

Карадайъ очаква да се преодолее политическата криза: "Да възстановим демокрацията и да възстановим държавността. Но това е само първата стъпка."

Снимка: БГНЕС