Служебният кабинет предложи на НС удължаване на бюджета с още 3 месеца

Финансовата сметка на държавата не може повече да стои в изчакване, каза премиерът Донев

31.05.2023 | 10:55 Редактор: Михаела Димитрова
Служебният кабинет предложи на НС удължаване на бюджета с още 3 месеца

Тъй като работата по законопроектите за държавния Бюджет за 2023 г., и на ДОО и НЗОК се оказват в хладилника, се наложи служебното правителство да предложи на НС следващ вариант за решение, който да даде възможност в малкото време, което остава, той да бъде удължен, като така се гарантира функционирането на обществените системи. Това каза служебният премиер Гълъб Донев при откриването на днешното заседание на Министерския съвет.

"Вчера правителството подготви и внесе в Народното събрание предложение за продължаване на действието на удължителния закон за държавния бюджет с още три месеца. С продължението на продължението на закона за бюджета ще се осигурят плащанията от държавата към хората до приемането на бюджета за 2023 година", поясни Донев.

"Финансовата сметка на държавата не може повече да стои в изчакване. Служебното правителство настоява за отговорност и отношение по този въпрос от момента на съставяне на 49-ото НС. Да се погрижим за счетоводните записи на държавата", призова още премиерът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа