БСП: Ако изборите са опорочени, каква е тази национална сигурност?

Георги Свиленски: От записа е ясно, че Петков и Василев, заедно с президента, са направили нещо "ала-бала"

30.05.2023 | 15:37 Редактор: Вяра Димова
БСП: Ако изборите са опорочени, каква е тази национална сигурност?

"От изтеклия запис стана ясно, че колегите от "Продължаваме промяната" - Кирил Петков и Асен Василев, заедно с президента, са направили нещо "ала-бала", както твърдят", заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски по време на изслушването на службите за изтеклия запис от заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Факт е, че е станало "шменти-капели", посочи социалистът от парламентарната трибуна.

"25-те процента, които получиха "Продължаваме промяната", би трябвало да бъдат 7-10 процента. Вкарана е цялата държавна машина - казано в 2 ч. през нощта, като тук не разбираме само службите, но и Министерството на вътрешните работи, областни управители, министри, зам.-министри", коментира той.

Свиленски припомни и че министрите от служебния кабинет през цялата предизборна кампания са участвали в нея. "Това е част от националната сигурност, те въздействаха върху изборния процес, повлияха му и Вие трябва да вземете отношение", обърна се той към председателя на ДАНС - Пламен Тончев. 

От парламентарната трибуна народният представител от БСП Борислав Гуцанов обясни, че националната сигурност е пряко свързана с изборите. "Ако изборите са опорочени, каква е тази национална сигурност?", обърна се той към Пламен Тончев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)