Денков: Виждаме опити от всякакви страни да се блокира правителството

Залогът е голям, коментира кандидатът на ПП-ДБ за премиер

26.05.2023 | 09:45 Редактор: Юлиан Христов
Денков: Виждаме опити от всякакви страни да се блокира правителството

"Виждаме опити от всякакви страни да може да се блокира правителството. Мисля, че е ясно, че има причини за това", каза пред журналисти в парламента кандидатът за премиер от "Продължаваме промяната - Демократична България" Николай Денков. 

По думите му разделението за това накъде ще тръгне България през следващите години и залогът са големи.  

"Това, което каза г-н Петков, е достатъчно ясно", посочи Денков. 

"Нека да видим какво ще каже днес Радостин Василев. Доколкото знам, се е похвалил, че има с него институции и хора от криминалния контингент, които това ги интересува. Ще се опитам, доколкото можем, спокойно да минем през тези препятствия. Мисля, че и госпожа Габриел има желание да се види краен резултат", заяви още акад. Денков. 

Той засегна и гласуванията в правна комисия от вчера, съобщава БНР.  

"ГЕРБ-СДС казаха, че ще приемат "Крумовите закони", но вчера в правна комисия бяха осакатени част от текстовете. Много е важно да видим как ще се развие тази част. Ако започнем да подменяме текстовете, почваме да гласуваме закони, които няма да постигнат истинска съдебна реформа, то аз не знам дали бих искал да продължаваме в тази посока. Това е много по-важно, отколкото министерските постове", обясни още Денков. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 1 година
Скрий се! Не ви ли е срам, бе наглеци? Много било важно одобрението от чужди държави правителство да управлява. Сигнализирай за неуместен коментар