Парламентът спря работа: Депутатите на ГЕРБ-СДС излязоха в подкрепа на Борисов

Прокуратурата ще го разпитва за "Барселонагейт" и по сигнали за корупция

25.05.2023 | 10:21 Редактор: Юлиан Христов

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС и симпатизанти се събраха пред бившия специализиран съд в подкрепа на Бойко Борисов, който е разпит по делото "Барселонагейт". 

Липсата на депутатите от ГЕРБ в пленарната зала на Народното събрание наруши кворума в залата и председателят на парламента Росен Желязков прекъсна днешното заседание заради липса на кворум. 

Пред прокуратурата са се събрали и множество кметове от партията. Борисов получи призовка да се яви в 10:00 часа в Софийската градска прокуратура и във Върховната касационна прокуратура. Той трябва да даде показания по делото известно като "Барселонагейт" и по обвиненията срещу него за злоупотреба с власт. 

"Пратили са ми две призовки - да се явя на две различни места в един и същи час в понеделник", съобщи във вторник лидерът на ГЕРБ. 

В понеделник от Софийската градска прокуратура разпространиха две съобщения, свързани с лидера на ГЕРБ. В първото се сочеше, че делото "Барселонагейт" не е "на трупчета", по него се работи и се правят преводи на множество документи от чужбина, съобщава БГНЕС.  

Във второто се цитираха новопостъпили сигнали, един от които е от гражданско сдружение и уличава за корупция и злоупотреба с власт. 


2
1 rate up comment rate down comment 0
Това е точно
преди 9 месеца
...саботиране работата на следствието от най-високо ниво. Безсрамници. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 9 месеца
Е щом парламентът спира работа заради Борисов значи сме го закъсали повече отколкото можем да си представим Сигнализирай за неуместен коментар