Гешев иска отвод на членове на ВСС, участвали в "покушение срещу съдебната власт"

Главният прокурор обяви, че е дошло началото на края на политическата мафия

22.05.2023 | 14:48 Редактор: Елеонора Танева
Гешев иска отвод на членове на ВСС, участвали в

Главният прокурор Иван Гешев ще се яви на изслушването във ВСС, насрочено от правосъдния министър Крум Зарков за 25 май.

Там обеща да даде повече подробности за изнесените от него данни за намеса на политици в съдебната система.

"Част от нещата, които няма да кажа сега, ще поискам да бъдат чути на закрито заседание на Пленума на ВСС. Ще поискам отвод на част от членовете на ВСС, които може би участват в това покушение срещу съдебната власт", заяви Иван Гешев по време на пресконференция.

Той заяви, че се слага "началото на края на това, което българските граждани наричат завладяна държава".

"Други го наричат олигархично политическа мафия и краят на тези, които българите наричат политически боклук, политическа мафия, престъпници и крадци", заяви Гешев. 

Главният прокурор съобщи, че срещу него се водят над 70 процедури, включително има сигнали в КПКОНПИ, в Инспектората на ВСС и попита "Това ли е всемогъщият и всевластен български главен прокурор?".

Гешев изрази увереността си, че не нарушил служебните си задължения във връзка с изказвания около атентата срещу него, тъй като по това време е бил в отпуска, а и.д. главен прокурор е бил Борислав Сарафов.

Обвинител номер едно също така съобщи, че има данни, че зад атентата срещу него може да стоят руски интереси.

"Зад атентата, целящ убийството ми, е възможно да стоят интереси на Руската федерация. Част от заплахите срещу главния прокурор идваха от руска хакерска група", заяви Гешев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
Ха-ха-ха
преди 11 месеца
Господин Гешев, моля прекратете спектакъла, в който всички участвате! Цялата измислена война в прокуратурата беше, за да се отвлече вниманието от бъдещата коалиция на "добрите сили" между ПП-ДБ и ГЕРБ, които да ни "бъркат в джоба" (цитат Борисов за ПП-ДБ") на ротационен принцип. Сигнализирай за неуместен коментар