Гешев: Казах всичко, гражданите ще видят необходимото

Предложения имат всички партии с изключение на ДПС

18.05.2023 | 15:40 Редактор: Юлиан Христов

Правната комисия в парламента разисква промените в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се въвежда механизъм за разследване на главния прокурор. На заседанието присъстват Иван Гешев, заместник-директорът на следствието Ясен Тодоров и правосъдният министър.  

Предложения имат всички партии с изключение на ДПС. Основното е на правосъдното министерство. Преди заседанието Крум Зарков заяви, че "този път нещата няма да бъдат заметени под килима, ще се разбере всичко и ще се вземат решения".  

Темата коментира и самият Иван Гешев.

"Всичко, което мога да кажа, съм го казал. Оттук нататък предстоят съответните процедури - те са уредени в Конституцията и законите на страната. Всички ще видите тези процедури. Всички български граждани ще видят всичко необходимо", категоричен е той.

Другата седмица трябва да се състои и първото заседание на Пленума на ВСС по искането за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев. Първо кадровиците ще решат дали изобщо да допуснат този въпрос за разглеждане, след което ще бъде насрочено и отделно заседание. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)