Полицаи хванаха десетки непълнолетни в нощни клубове, намериха и райски газ

Проверки на МВР и НАП е имало в 36 нощни заведения

17.05.2023 | 13:13 Редактор: Елеонора Танева
Полицаи хванаха десетки непълнолетни в нощни клубове, намериха и райски газ

26 непълнолетни посетители са били хванати в нощни заведения на територията на Пловдив. Те са били установени по време на съвместни проверки на МВР, НАП, агенцията за безопасност на храните и регионалната здравна инспекция. Акцията е реализирана под ръководството на сектор "Наркотици", съобщиха от полицията. 

Сред проверените е и заведението, в което на Гергьовден 400 клиенти бяха обискирани за дрога чрез събличане. Според присъствали униформени и служители на митницата са влезли след 1 часа и проверили личните карти на присъстващите. Митничарите пък следили за акцизни стоки без бандерол, пише "24 часа".

Проверки е имало в 36 нощни заведения на територията на СДВР и областите Пловдив, Велико Търново, Благоевград, Бургас, Варна, Стара Загори и Русе. Акцент е поставен върху недопускане на разпространението и употребата на наркотични вещества, райски газ, както и на нерегламентирано присъствие на малолетни и непълнолетни.

В четири заведения е установена нерегламентирана употреба на райски газ. Задържан е един от клиентите във Велико Търново, у когото са открити наркотични вещества. Освен в Пловдив, 8 непълнолетни са установени и в Благоевград.

Снимка: pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
опс
преди 11 месеца
Много малко да не са в чужбина или са на служителите от МВР липсващите ако е имало и други. Сигнализирай за неуместен коментар