След "голите обиски" ресторантьори искат оставки, опитаха да стигнат до шефа на МВР-Пловдив

Няма да търпим произвола, който упражняват върху нас, начина, по който провеждат акциите си, заявиха от заведението, в което беше извършено претърсването

12.05.2023 | 14:00 Редактор: Елеонора Танева

Ресторантьори протестират в Пловдив. Причината - скандалният случай с "голите" обиски в пловдивски нощен клуб. От бранша са категорични - няма да търпят тормоз над клиенти, персонал и предприемачи. 

Мащабен протест се провежда пред дирекцията на полицията в Пловдив. В него участват служители в заведения, представители на Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Те поискаха оставките на вътрешния министър Иван Демерджиев, главния секретар на МВР и на шефа на полицията. Протестът е под надслов "Няма да търпим".

"Няма да търпим произвола, който упражняват върху нас, натиска, начина, по който провеждат акциите си. Това плаши персонала, плаши клиентите, не е това начинът", заяви управителят на обискираното заведение - Венета Райнова.

Прокуратурата вече работи по подадените около 40 жалби заради обиска "на голо" в тоалетните на клуба.

"Очаквам жалбите да се увеличат. Хората се притесняват от разпити, прокуратура, полиция. Съзнанието на хората ще бъде подкрепено от нас и ще можем да покажем какво грозно деяние беше извършено", добави собственикът на заведението 
Деян Найденов.

От Асоциацията на заведенията се опитаха да влизат в сградата на полицията и да говорят с директора, но бяха върнати с мотива, че е в среща.

Вижте повече в репортажа.