Кой изпраща СМС-и на главния прокурор? ПП-ДБ искат изслушване на Гешев, Сарафов и Тодоров

"Работата на прокуратурата не е да говори пред медиите", заявяват от коалицията

15.05.2023 | 22:34 Редактор: Юлиан Христов
Кой изпраща СМС-и на главния прокурор? ПП-ДБ искат изслушване на Гешев, Сарафов и Тодоров

От коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" поискаха в парламента да бъде проведено изслушване на главния прокурор Иван Гешев и заместника му Борислав Сарафов и зам.-шефа на Националната следствена служба Ясен Тодоров. 

Причината са поредицата от изказвания и на тримата, в които бяха отправени персонални нападки. 

"Работата на прокуратурата не е да говори пред медиите и да дава квалификации на народните представители, а да ръководи разследвания и да повдига обвинения в съда", се посочва в позицията. 

От коалицията съобщават, че от тримата очакват отговори на няколко въпроса: Кои дела са на трупчета и кои политици са изнудвани с тях; Кой е изпращал есемеси на главния прокурор как и кога да упражнява дейността си; Кой е оказвал натиск върху ВСС, за да поиска оставката на главния прокурор; Кои са политиците, с които си говори главният прокурор; Защо Борислав Сарафов се страхува за живота си и днес получи охрана от Министерство на правосъдието?

Ако България иска да стане нормална европейска държава, институциите трябва да започнат да работят, без значение кои са хората в тях. Затова приоритет на ПП-ДБ е дълбока конституционна реформа, която да гарантира справедливост и равенство пред закона за всички българи, се посочва още в позицията. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
Здравко
преди 11 месеца
дали няма да бъде замесен Иванов тук Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Таня
преди 11 месеца
Тази измислена коалиция хич, ама хич не ми вдъхва доверие Сигнализирай за неуместен коментар