200 полицаи повече в София, 50 екипа ще се занимават само с пътния контрол

Очакваме да бъдат увеличени и камерите за скорост, заяви председателят на СОС Георги Георгиев

12.05.2023 | 17:04 Редактор: Юлиан Христов
200 полицаи повече в София, 50 екипа ще се занимават само с пътния контрол

"От 7 юли 2022 г. настоявам за увеличение на екипите на Пътна полиция. Министър Демерджиев ни увери, че е поел ангажимент от 9 юни да има 200 полицаи повече в София. 50 екипа, които да се занимават само с контрол на движението. Това е резултат, който ни удовлетворява", заяви председателят на СОС Георги Георгиев

"Очакваме да бъдат увеличени и камерите за скорост - това са основните мерки, които зависят от МВР. Предстои и много работа в парламента, за да се справим с проблема на национално ниво", каза още Георгиев. 

"Ние искаме да дадем целия ресурс на българските общини, на МВР, те да глобяват, така че тези средства от санкциите да бъдат използвани за пътна безопасност", посочи председателят на СОС. 

Той допълни, че предлагат хилядите камери в страната и 600-те в София да са вече под контрола на МВР.

"Трите камери на КАТ са закупени от общината - каквото е необходимо ще закупим, когато имаме законовото основание за това", подчерта Георгиев, цитиран от БГНЕС. 

Относно охраната на метрото той бе категоричен, че не могат да оставят метрото без охрана, за да има полицаи на пътя. "Ще има повече полицаи на пътя без да се пипа охраната по метрото", добави председателят на СОС. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR