Два пъти Украйна е искала от България МиГ-29 и Су-25, ето кога отказахме последно

Военният министър уверява, че не е имал намерения да предоставя самолети на украинската страна

11.05.2023 | 22:41 Редактор: Елеонора Танева
Два пъти Украйна е искала от България МиГ-29 и Су-25, ето кога отказахме последно

Два пъти през последните 14 месеца Украйна е искала България да ѝ предостави самолети МиГ-29 и Су-25. Това става ясно от писмен отговор на служебния военен министър Димитър Стоянов.

Първото искане е било от миналата година - постъпило е във военното министерство на 30 март 2022 г., под формата на писмо от украинското посолство у нас, информира "24 часа".

Вторият път е бил наскоро - имейл от офиса на аташето по отбрана на посолството на Украйна в България е бил получен от Министерството на отбраната на 16 февруари.

В друг свой отговор военният министър уверява, че не е имал намерения да предоставя самолети на украинската страна.

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 0
Не вярвам
преди 11 месеца
На Стоянов и останалите около него не вярвам. Тези биха предложили и дали всичко, което се поиска от тях, без да се замислят. А Украйна иска и малкото, което имаме, без да се интересува, че ние оставаме незащитени заради нея. Много егоистично ми се струва.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
батальони от фашисти
преди 11 месеца
С какво сме длъжни на Украйна? След самолетите, те ще поискат и цялата ни армия да воюва там! Ние сме си предплатили самолети и ще чакаме години за тях, а те искат малкото с които разшолагаме като подарък, веднага!? За да им нарисуват фашистки кръстове? Сигнализирай за неуместен коментар