Радостин Василев се отказа от имунитета си

"Реших да дам пример как един един народен представител може да даде сила на правосъдието", изтъкна депутатът

11.05.2023 | 09:43 Редактор: Петя Кръстева

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Радостин Василев доброволно се отказа от имунитета си, след като той беше поискан от главния прокурор. Магистратите поискаха той да бъде лишен от него, за да го обвинят в принуда. Според държавното обвинение Василев е опитал със заплахи да принуди бившата си колежка депутат от 47-ото Народно събрание Христинка Иванова да напусне парламентарната група на ИТН.

Самият Василев беше един от водещите депутати от партията на Слави Трифонов, която дори го направи министър на спорта в кабинета "Петков". Той обаче се отцепи заедно с група депутати и тогава избухна скандалът с Христинка Иванова. По-късно Василев беше приет в партията на Кирил Петков и Асен Василев.

"Никога не съм предполагал, че ще ми се наложи да правя нещо подобно", защото през целия си живот съм се борил за спазването на закона и търсенето на правилата. Реших да дам пример как един един народен представител може да даде сила на правосъдието, защото никой не може да бъде над закона", коментира той от парламентарната трибуна. 

Снимка: БГНЕС