Проблеми в столичния кв. "Младост": Цирк с паркирането, нагли шофьори, абдикация на общината

В Helpbook: За ситуацията е сигнализирано многократно

09.05.2023 | 17:35 Редактор: Анисия Иванова
Проблеми в столичния кв.

В платформата на Helpbook.info пристигна подробен сигнал за проблемите в район "Младост", които наш потребител е синтезирал:

"За пореден път искам да обърна внимание на общината за десетки паркиращи автомобили по пешеходни алеи в междублоковите пространства на Блок 334 и 335. Този цирк продължава вече над 10 години. Идвали са инспектори, които не направиха нищо, защото междублоковото пространство било регистрирано като строителна площадка в кадастъра на София - смешно извинение, позволяващо на 10-15 неосъзнати индивида да унищожават инфраструктурата на над 500 живущи в съседните блокове. Откакто се построи къща/център за народни танци, алеите между Блок 334 и Блок 335 се използват за паркинг и собствениците на въпросното място научиха целия квартал да паркира в градинката. Пред импровизирания паркинг на къщата няма асфалтиран път - шофиращите най-безпардонно минават през две на брой градинки, през пешеходна алея от плочки, която е напълно потънала и през асфалтирана пешеходна алея, направена на лунен пейзаж, за да излязат на ул. "Акад. Румен Цанев".

Между дърветата, наред с нагло паркираните всяка вечер автомобили, има и два такива с изтекла гражданска и извън движение вече втора година. Шофьорите до такава степен са свикнали на хаоса, че най-нагло паркират по пешеходната алея и градинките, не само когато няма свободни места на паркинга, а дори когато на паркинга има свободни места, което показва абсолютно и безгранично незачитане на останалите живущи. Заради 15 човека останалите 400+ човека в двата блока всеки ден особено зима, есен и пролет се разхождат в кал и локви!

Настоявам да предприемете действия по отремонтиране на алеята между Блок 334 и Блок 335, да пренаредите плочките, които до една са потънали, заради неадекватните и нагли шофьори, да промените кадастъра, за да не се допускат повече тези своеволия на гърба на останалите 95% от живущите в съседните блокове и да обградите с колчета пешеходните зони, както и да вземете мерки и да подсигурите преместването на входа на този абсурден импровизиран паркинг от къщата "школа за народни танци", излизащ директно на градинката, която са унищожили, защото имено вие в общината с вашето бездействие въпреки предходните сигнали, сте виновни за тази подигравка с живущите и минаващи по алеите.

Също така смятам, че е крайно време, по подобие на ул. "Александър Паскалев" да направите и улица "Акад. Румен Цанев" еднопосочна в участъка между ул. д-р "Атанас Москов" и ул. "Филип Аврамов" (в посока "Филип Аврамов"), за да може да се паркира от двете страни на улицата вместо да се паркира върху зелените площи и детските площадки. Дори се чудя как въобще е възможно в 21-и век, във втория по големина квартал в София и в България, да няма зелена и синя зона? Има семейства от по двама човека с по 3-4 автомобила, от които 2 се използват веднъж на година, а задръстват паркингите. Много несериозно отношение от страна на общината и напълно недопустимо и необяснимо лентяйство от страна на администрацията на един от кварталите с най-голямо население в цяла България! Това каре се намира на 3 блока разстояние от общината и цяло десетилетие никой не се сеща да погледне в какви условия са принудени да живеят над 300 от данъкоплатците, като въобще не споменавам, че там, където паркират тези самозабравили се индивиди, има пенсионерски клуб и алеята е водеща до двете детски градини, където минават десетки майки с деца всеки ден. Тази абдикация от страна на общината показва абсолютната апатия на служителите в нея и поставя въпроса защо въобще сте там и интересувате ли се от Вашата работа или сте там колкото да изпиете 2 кафета на аванта, да откраднете няколко топа хартия и да отбиете номера?

Тази липса на отношение не просто унищожава вече построената инфраструктура, а отвращава много млади, пречи за развитието на квартала и отказва много млади от Младост да се нанесат тук имено заради такива гледки. Вие не просто не си вършите работата, а с бездействието си унищожавате онова, което е изградено от 3 поколения българи. Смешно е миналата година да ми пращате човек, който да ми се подсмихва и да ми казва "няма какво да се направи", като аз Ви казвам какво точно трябва да се случи и то не струва почти нищо, а ще помогне на младите хора да не напускан родните си жилища. С Вашето безхаберие отказахте десетки родени 90-те да останат по родните си места и Ви съветвам да престанете да спите по бюрата, а да започнете да работите в името на живущите тук.

Престанете да толерирате 1% простаци, които не уважават труда на строителите на тези алеи, които не уважават съседите си, които не уважават природата и не на последно място не уважават Вас - защото облика на квартала е мерило за Вашето дело, а те го унищожават!".

Снимка: Helpbook


3
1 rate up comment rate down comment 0
Алито от София
преди 11 месеца
Цървулите са свикнали да спират каруците си къде намерят без да се съобразяват с останалите хора, но докато не почнат глоби и наказания, всичко ще си така на кой как му е удобно, и ако му направиш забележка и си мека Мария, ще почне да се прави на велик, у София и въобще у България, всеки прави какво иска, просто селянизма е по страшен от фашизма Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Говедо
преди 11 месеца
София стана мястото където не искаш да живееш. То не е само паркирането, а наглостта на некадърници и неграмотни хора които смятат че са нещо повече от другите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
бг Тренера
преди 11 месеца