Гешев: Дали е важно с кого си пътувал, или е по-важно, че някой гражданин е застрашен

Никой не може да се чувства сигурен, щом това се случва с главния прокурор, коментира ръководителят на ПРБ

08.05.2023 | 19:39 Редактор: Вяра Димова
Гешев: Дали е важно с кого си пътувал, или е по-важно, че някой гражданин е застрашен

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че в колата по времето на опита за атентат срещу него на пътя София – Самоков е бил само със служители на НСО – и не със семейството си.

Гешев отдаде разминаванията в интерпретациите на отговори на неформални журналистически въпроси. Според него тече опит за подмяна на основния въпрос – Нормално ли е срещу главен прокурор на страна членка на ЕС да се извърши атентат?

"Аз разбирам опитите за спекулация и за отклоняване на темата, но трябва да си зададем по-сериозни въпроси – в кои години се връщаме, в каква държава живеем, в каква медийна среда и какви послания излъчваме на българските граждани. Дали е важно с кой (кого) си пътувал, дали са застрашени твои роднини – или е по-важно, че някой български гражданин е застрашен - вече никой български гражданин не може да се чувства сигурен при положение, че това се случва с главния прокурор на страна от ЕС. Теми, на които трябват да отговорят българските политици и това са основните теми, а не това, което се задава последните дни от тях", заяви Гешев, цитиран от БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
Христо
преди 11 месеца
Каскет, от фойерверките на нова година трябва в бомбоубежище да те приберат. Сигнализирай за неуместен коментар