Денков: Асен Василев е най-подходящ за финансов министър, ще търсим подкрепа от всички

Управленската програма е за 18 месеца, тъй като няма ясна политическа подкрепа, заяви кандидатът на ПП-ДБ за премиер

02.05.2023 | 13:38 Редактор: Юлиан Христов

"Нямам никакво съмнение, че той е най-подходящият кандидат, защото е изключително подготвен". Така номинираният за премиер от ПП-ДБ акад. Николай Денков коментира предложението за това поста на финансов министър да заеме Асен Василев.

Денков обясни, че предложената управленска програма е с хоризонт 18 месеца, защото не е подходящо да се планира работата на правителство за 4 години, след като няма ясна политическа подкрепа.

"Програмата е изпратена тази сутрин на експертите на ГЕРБ, ще търсим подкрепа от всички политически сили по нея", обяви той. 

"В подготовката на екипа на това възможно правителство имаше една основна задача - това да са хора, които могат да изпълнят управленската програма. След приетата и утвърдена законодателна програма да се подготви управленска програма, която е реалистична и да търси подкрепа от всички политически сили и да намерим хората, които биха могли да я изпълнят в рамките на един Министерски съвет с подкрепата на Народното събрание", заяви Николай Денков. 

По думите му в списъка с кандидатите са търсени експерти, които да могат да се включат в един екип за изпълнение на управленската програма. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR