Сийка Милева: Несериозно е да се мисли, че терористичният акт срещу Гешев е инсцениран

Магистрати излязоха пред съдебни палати в подкрепа на главния прокурор

02.05.2023 | 11:30 Редактор: Михаела Димитрова

Този терористичен акт е срещу цялата държава и национална сигурност на България. Ние ще направим всичко възможно не само заради него, а заради цялата Прокуратура. Недопустимо е някой да мисли, че това е инсцениран акт, това е несериозно. Това каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева на протест пред съдебната палата в София.

"Свидетели сме на дългогодишна война на българската прокуратура. Война с компромати, с медийни атаки, публикации. Война, която се пишат лобистки закони, както и се организират улични протести. Не им се получи, но с това стигнаха дъното", коментира тя. 

"Вчера бяхме свидетели на световна новина, опитаха се буквално да убият главния прокурор. Този опит за убийство не е просто желанието за физическо унищожаване, което е породено от омразата на олигарси и политици, както от криминалния контингент - подсъдими и обвиняеми, а това е демонстративен акт, чрез който искат да покажат на всеки един от нас, че те ни наблюдават и с натискането само на един бутон, могат да унищожат човешки живот", каза още Милева.

Магистрати, прокурори и следователи излязоха пред съдебни палати или окръжни прокуратури в множество градове в страната в подкрепа на главния прокурор Иван Гешев след опита за покушение над него на 1 май.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR