Трифонов за атаката срещу Гешев: Това е брутално престъпление срещу държавата

"Дали изобщо сме държава", пита лидерът на "Има такъв народ"

01.05.2023 | 17:20 Редактор: Михаела Димитрова
Трифонов за атаката срещу Гешев: Това е брутално престъпление срещу държавата

Днес беше извършен атентат срещу главния прокурор Иван Гешев. Иначе казано, беше направен публичен, демонстративен и арогантен опит за убийство. Още по-отвратителното е, че в колата, заедно с главния прокурор, са пътували жена му и двете му дъщери. Това написа лидърът на "Има такъв народ" Слави Трифонов във Facebook.

"Каквото и да се говори, факт е, че подобен атентат е не само срещу един човек, а срещу една от институциите в държавата. Практически, това е покушение срещу държавата. Всеки може да има собствено мнение за професионализма на главния прокурор, но в човешки план случилото се е ужасно, чудовищно, брутално престъпление", допълни Трифонов.

"Все гордо заявяваме, че сме държава, член на Европейския съюз, но такива актове поставят въпроса дали изобщо сме държава. А какво мислите за реакцията на колегите журналисти? Няколко часа след атентата, те продължаваха да го наричат “инцидент”. Инцидент? Инцидент е да се подхлъзнеш и да си обелиш коляното. Това е опит за убийство. Тотална липса на професионализъм в така наречената журналистика. Срамна работа", пише още Трифонов.

Според него "има два аспекта в този атентат".

"Първият е обществен, защото не е важно името на главния прокурор и кой е той, важна е институцията. И втори - чисто човешки, защото ако този атентат беше успял, щеше да заличи едно българско семейство", категоричен е Трифонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR