В НС да не се учат какво е политик, да отидат готови: Стотици честваха с БСП Деня на труда

"Най-голямата ни тревога е, че се забавя разглеждането на бюджета", призна Корнелия Нинова

01.05.2023 | 13:52 Редактор: Михаела Димитрова

По традиция БСП отбеляза Деня на труда и празника на левия печат. В Борисовата градина в София симпатизантите на столетницата се събраха на митинг-концерт. Партийният лидер използва повода да коментира актуалната политическа обстановка. "Объркана работа" - с тези думи я определи Корнелия Нинова. Тя заяви, че която и политическа сила да покани БСП на разговори, тя ще се допита до партията си и ще се вслуша в решението.

"Макар и преди 134 години да е започнала тази битка за трудови права в Чикаго, ние ще продължим и сега, особено в момент, в който трябва да разгледаме бюджета за 2023 г.", подчерта лидерът на БСП.

Тя посочи, че в предложения бюджет на служебното правителство не предвижда увеличение на МРЗ от 1 юли, и заяви, че БСП ще се бори именно за това. "Това ни е най-голямата тревога, че преговорите за съставяне на правителство забавят разглеждането на бюджета. От друга страна нито една от политическа групи не подкрепя този бюджет. “Ако се състави трайно управленско мнозинство между ГЕРБ и "Продължаваме промяната", те вероятно ще си го прекроят по своя воля. Ако не се състави, ни чака много труден период”, смята лидерът на БСП.

"Поздравявам всички честни трудови хора, честни добри работливи, нека върнат България в това, което беше", каза Живко, който присъства на събитието.

"Депутатите просто трябва да знаят, че НС не е за обучение какво е политик, трябва да отидат там готови политици", коментира Ефросима.

"За съжаление парламентът, който толкова пъти се създава и пак се разпада, не е намерен онзи момент, в който да излезем от тази сложна ситуация от избор на избор.. ние разчитаме на това, което ще се отпусне от парламента", смята Борис.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR