Жители на Кресна недоволстват пред президентството заради предвидения строеж на Струма

Те настояват магистралата да заобиколи Кресненското дефиле

27.04.2023 | 19:19 Редактор: Искра Ангелова
Жители на Кресна недоволстват пред президентството заради предвидения строеж на Струма

Протест пред президентството. Жителите на Кресна се обявиха против избрания вариант на автомагистрала "Струма" и превръщането на настоящия път Е-79 в еднопосочен.

Те настояват магистралата да заобиколи Кресненското дефиле.

Въпреки настояването на регионалния министър - Иван Шишков, че трасето все още не е избрано, те се притесняват от строителните дейности, които ще трябва да изградят пътна връзка.

"При един инцидент, няма как да се върнем половин километър назад, трябва да заобиколим 40 километра. Реката се наводнява периодично - на 20 години има огромни наводнения, няма как да ги спрем. Има много свлачища, които ще бъдат проблемни", каза протестиращ.

"Ако се реализира така настоявания вариант - движението през Кресненското дефиле ще става от север на юг, само в една посока, което ще затрудни всички транспортни връзки на населените места в Кресна", коментира друг мъж.

Снимка: Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Васил
преди 1 година
Aйде и тези.....да не са по- назад и да има за какво да протестират. Без това са най - ощетени с този трафик в Кресна.... Зелените и еколозите явно си нямат друга работа Сигнализирай за неуместен коментар