Изоставени сгради в София се превръщат в сметища и развъдник на болести

В HelpBook получихме сигнал и за срутващ се мост в ж.к. "Манастирски ливади"

26.04.2023 | 18:16 Редактор: Анисия Иванова
Изоставени сгради в София се превръщат в сметища и развъдник на болести

Сред получените сигнали в платформата на Helpbook.info и тази седмица има такива за изоставени опасни сгради и съоръжения, които "красят" различни квартали на столицата.

"Изоставена недостроена сграда е превърната в сметище, в свърталище на бездомни котки и развъдник на болести. Сградата стои отдавна недостроена, със сигурност повече от 10 години. Не е обезопасена и е опасна за деца, които могат да паднат от някой етаж или от покрива. Адрес: на ъгъла на ул. "Стара Слатинска" и ул. "Циклама", пише в сигнала.

От район "Триадица" ни писаха и за опасен срутващ се мост, от който все по-често падат отломки в реката, което ще предизвика затлачването ѝ,

"Наскоро имаше паднали в реката бетонни части от него. Надявам се да бъде ремонтиран преди някоя кола да пропадне в реката. Адресът е ул. "Тодор Джебаров", ж.к. "Манастирски Ливади", настоява нашият потребител.

Снимка: Helpbook


1
1 rate up comment rate down comment 0
Някой си
преди 1 година
А кой ги пуска тези деца там, че да падат от етажите и покрива? Кой отговаря за тях, че после пак някой да е виновен? Защо верно не сме като Норвегия?А за възрастните, които около такива места често биват нападани за 20 лева? Някой няма ли да каже нещо, или те нямат значение за никого? Сигнализирай за неуместен коментар