"Измолете застъпничество за дома си": Мощи на Св. Георги пристигат у нас

Ще бъдат изложени в църква "Св. София" до 28 април

25.04.2023 | 11:24 Редактор: Петя Кръстева

Частица от мощите на Св. Георги пристига утре у нас. Посрещането на мощите - част от десницата на великомъченика, ще стане около 16:30 часа.

Литийното шествие ще тръгне от храма "Св. Марина" в двора на Софийската митрополия, която организира посещението. Поклонението пред реликвата в София ще продължи до 28 април в църквата "Св. София". Мощите се съхраняват в храм в градчето Нигрита край Серес, Северна Гърция.

"По думите на протопрезвитера той казва колко чудеса са се случили пред тези свети мощи. Признак на това, че има какво да поправяме и Бог не ни е оставил. По евангелски продължава да ни праща чудеса, за да бъдем укрепени във вярата, да бъдем по-добри хора, за да можем да се възползваме в пълнота от това, че сме Христови последователи и ученици", отбелязва пред БНР отец Васил от църквата "Св. София".

Той поясни, че всеки човек, пристъпвайки към свети мощи, чудотворни икони и такива божии, трябва да размисли върху своите слабости и да измоли от Бога застъпничеството на своя дом, семейство, роднини, близки, приятели.

"Всички знаем, че сме грешни, не това е смисълът на покаянието. Смисълът на покаянието е да очистим нашите души и сърца и да приемем тази светиня като благословение върху нашия народ, върху църквата ни, върху всички, които пристъпват към тази светиня", изтъкна още отец Васил.

Снимка: БГНЕС