ИТН при Радев: Очакваме да има правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, ние ще сме опозиция

Президентът похвали партията, че се е завърнала на политическата сцена

21.04.2023 | 15:49 Редактор: Юлиан Христов
ИТН при Радев: Очакваме да има правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, ние ще сме опозиция

Партията "Има такъв народ" очаква да бъде съставено правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, но ще бъде в опозиция. Това стана ясно на среща при президента Румен Радев по време на консултациите за съставяне на правителство.

В началото на срещата Радев поздрави ИТН, че отново са в парламента и ги попита каква си нагласите им по отношение на правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. 

"Каква е вашата степен на принадлежност от обединението на ГЕРБ с ПП-ДБ? България има нужда от редовно устойчиво правителство. Вие знаете, че пред парламента седят неотложни задачи като приемане на няколко приоритетни закона за приемането ни в Шенген и бюджета", допълни Радев.

Президентът отново посочи, че има неотложни задачи пред парламента, които пряко касаят бъдещето на страната.

"Това е приемането на поне няколко приоритетни закона, които да отпушат пътя ни към Шенген, към пълноценна европейска интеграция и задължително приемане на бюджет, което да гарантира финансовата устойчивост на държавата“, обясни Румен Радев.

"Ние от ИТН не сме стандартна политическа партия, на която да се налагат щампите, които се налагат на останалите", каза Тошко Йорданов.

"Според нас в тази тежка обстановка политически отговорно е да има кабинет, защото поне ще може да се опита да се справи с проблемите, които са пред страната. Що се отнася до новосформиращото мнозинство - ще бъдем опозиция на тази конфигурация. Ако те продължат да се събират заедно, което е тяхно право, ИТН ще бъде опозиция", каза той.

Той допълни, че партията ще упражнява сериозен контрол по всички нива на тяхното управления, доколкото могат.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)