Борисов: Радев да си президентства, а министрите му да си стоят в кошарката

Лидерът на ГЕРБ коментира спорния въпрос за председателския пост в НС

12.04.2023 | 13:48 Редактор: Тодор Петров

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов коментира, че и в момента съществува ротационен принцип за председателското място в парламента. Той обаче предпочита първата политическа сила да определи шефа на 49-ото Народно събрание.

"Защо да е патова ситуацията? Първата партия получава председател на парламента. Има ли спор? Кой да се срамува от това, че е победил. Всеки, който иска нещо различно от това, може би някаква нова мода, имаме деня да го обсъдим", посочи Борисов.

Той не изключи Вежди Рашидов отново да остане компромисен вариант за председател на НС. "И той пак ще е от първата политическа сила", добави Борисов.

"Направи ли ви впечатление, че никой не стана в залата, когато влезе върховният главнокомандващ и държавен глава? Само аз станах като дисциплиниран войн", посочи лидерът на ГЕРБ.

"Не Борисов, а и МВФ не само плаши, каза вчера, че БВП на България е между 0 и 1%, това означава обедняване", заяви Борисов.

"Мога да ви дам практически пример - Радев иска тези министри, които седяха в кошарката, да им гласуваме пари, да си харчат. Аз им предлагам да се съберем политическите партии, тези министри остават в кошарката, правим ротационни принципи за председатели, комисии, а президентът Радев отива да си президентства", каза още Борисов.

Снимка: БГНЕС