Гълъб Донев: Няма усмихнати деца и работеща икономика, ако липсва здравеопазване

Включва бърза и адекватна медицинска помощ по земя и въздух, подчерта премиерът

20.04.2023 | 14:05 Редактор: Елеонора Танева
Гълъб Донев: Няма усмихнати деца и работеща икономика, ако липсва здравеопазване

Без здравеопазване не може да има нормална държава. Не може да има здрави и усмихнати деца, на чиито успехи в училище да се радваме. Няма как икономиката ни да върви към прогрес. Няма как да имаме проспериращо и благоденстващо общество. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев се обърна към екипа на университетската болница "Лозенец" по време на тържественото отбелязване на 75-годишнината от създаването на лечебното заведение. 

Премиерът изтъкна, че със своята пълна отдаденост на най-хуманната професия, с постоянното надграждане на компетентностите и модернизация на инфраструктурата, през изминалите 75 години медицинските специалисти на болницата са превърнали "Лозенец" в едно от най-важните и съвременни лечебни заведения у нас. 

Донев допълни, че модерното здравеопазване включва бърза и адекватна медицинска помощ както по земя, така и по въздух. Затова и петима лекари от екипа на болница "Лозенец" се включват в обученията по системата HEMS.

По време на церемонията Донев награди за висок професионализъм с плакет част от ръководството и медици от лечебното заведение.

Премиерът участва и в първата копка за изграждането на параклиса "Вяра, Надежда, Любов" в двора на болницата, посади първото от определените 75 дръвчета за годишнината на "Лозенец".