Шепа журналисти почетоха паметта на Милен Цветков, но искат справедлива присъда

Съдът отново отложи делото

19.04.2023 | 19:07 Редактор: Искра Ангелова

Точно 3 години след смъртта на журналиста Милен Цветков, съдът отново отложи делото. Този път, защото обвиняемият Кристиан Николов е болен от Ковид-19. Днес на мястото на трагедията бяха само десетина приятели - журналисти, както и двама граждани, които почетоха паметта му.

На краткото съдебно заседание стана ясно, че обвиняемият Кристиан Николов е заявил, че е болен от Ковид-19. Той е поставен под карантина, съдът отложи делото за края на юни.

Така три години след катастрофата на булевард "Черни връх" - присъда за смъртта на Милен Цветков - няма. Днес обаче само шепа журналисти почетоха паметта му на мястото на инцидента.

"Това, което мен ме дразни, е, че при установени 3 вида наркотици, не може да се шикалкави и да се смята, че това е убийство, извършено по непредпазливост. Когато вземеш 3 вида наркотици и се качиш скъпата кола на майка си, няма как да това да бъде убийство по непредпазливост. Това не е разходка в парка", каза журналистът Лора Крумова.

И настояват за справедлива присъда.

"Тази наглярщина ме взривява, защото не може влезеш надрусан в колата, това да е доказано, и резултатът да е нула. Годината е трета от момента, в който на това кръстовище Кристиан Николов уби Милен Цветков абсолютно съзнателно. Това е нещото, с което не мога да се примиря, защото Милен е поредният случай", възмути се журналистът Генка Шикерова.

Колеги и приятели на Милен Цветков събират средства за изграждане на чешма в близост да мястото на трагедията.

Вижте повече в репортажа на Христо Борисов.

Снимка: БГНЕС