Колеги на Милен Цветков гневни: Кристиан Николов го е убил абсолютно съзнателно

Люба Ризова с идея до мястото на инцидента да се направи чешма в памет на загиналия журналист

19.04.2023 | 14:07 Редактор: Искра Ангелова
Колеги на Милен Цветков гневни: Кристиан Николов го е убил абсолютно съзнателно

Близки, приятели и колеги на Милен Цветков се събраха на мястото на фаталния удар, при който на червен светофар колата му беше пометена от автомобила на подсъдимия Кристиан Николов.

"Съжалявам, че всички сме в тази ситуация. Това, което мен ме дразни, е, че при установени 3 вида наркотици, не може да се шикалкави и да се смята, че това е убийство, извършено по непредпазливост. Когато вземеш 3 вида наркотици и се качиш скъпата кола на майка си, няма как да това да бъде убийство по непредпазливост. Това не е разходка в парка. Мислехме, че този случай ще е последният, а след него се изредиха още няколко. Тази седмица чакахме по делото "Семерджиев" да видим какво ще се случи, изпитвам отвращение и погнуса от начина, по който не ни пука и на институциите, на които също не им пука", каза журналистът Лора Крумова.

По-рано днес Върховният касационен съд отложи делото за края на юни. Причината - обвиняемият Кристиан Николов е с Ковид-19.

"Тази наглярщина ме взривява, защото не може влезеш надрусан в колата, това да е доказано, и резултатът да е нула. Годината е трета от момента, в който на това кръстовище Кристиан Николов уби Милен Цветков абсолютно съзнателно. Това е нещото, с което не мога да се примиря, защото Милен е поредният случай", възмути се журналистът Генка Шикерова.

А идеята да се направи чешма в памет на Милен Цветков в близост до мястото на инцидента е на Люба Ризова.

"Тя е човекът, който ни събра с Милен Цветков в началото. Нейната идея е на това място да има чешма, имаме съдействието на общината и целта е до лятото да могат да се съберат парите, които са необходими. Ако се съберат повече пари, те ще отидат по сметката, чрез която подпомагаме децата. Искам да благодаря на всички хора, които се отзоваха и дариха пари за неговите деца. Парите се харчат изключително разумно за образованието на неговия син", допълни Шикерова.

Снимка: БГНЕС