Сигнал: Опасности "дебнат" във вилна зона "Симеоново", улица е в кошмарно състояние

Регистрирани са няколко произшествия, както и опити за физическа саморазправа

19.04.2023 | 20:51 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал: Опасности

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал за кошмарното състояние на улица във вилна зона "Симеоново", която е претоварена ежедневно от транзитно преминаващи автомобили, използващи черен път, за да достигнат до Околовръстното.

"Особено в пиковите часове сутрин и вечер живеещите в този участък са подложени на затруднено влизане и излизане в гаражите и домовете си. Децата отдавна са спрели да излизат свободно на улицата, а за майките с колички придвижването е опасно и невъзможно. Улицата няма изграден пешеходен тротоар от страната на повечето къщи, силно стеснена и неравна е. Движението на коли и камиони по нея не отговаря на никакви изисквания за безопасност, обществено здраве, шум, вибрации, автомобилни газове и други. Автомобилите преминават буквално пред вратите и прозорците ни. Пътни произшествия са регистрирани вече няколко". гласи сигналът.

По думите на подателя му настилката се руши с всеки изминал ден.

"Физическата саморазправа също е факт, тъй като паркирайки в гаражите, се налага да се извършват по няколко маневри, а това пречи на всички изнервени бързащи водачи на автомобили. Двупосочно разминаване е невъзможно  Въпреки поставените знаци , положението не се е променило, защото никой не ги спазва. С всеки изминал ден трафикът с е увеличава, а животът на живеещите в този участък е подложен на риск. Моля за спешна намеса от страна на общинските институции за проверка и вземане на мерки за отклонение на трафика от уличката", пише нашият потребител.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
аз
преди 1 година
От ония ден живеят там ,а вече имат претенции ... Хайде събирайте си куфарите ,багажите и се махайте от Симеоново. Сигнализирай за неуместен коментар