Известен шеф готвач: Тепърва изграждаме култура на хранене в България

Ние сме единствената европейска страна, в която няма кулинарни региони

17.04.2023 | 22:10 Редактор: Вяра Димова
Известен шеф готвач: Тепърва изграждаме култура на хранене в България

България е единствената европейска страна, в която няма кулинарни региони. Това каза шеф Николай Димов, по чиито рецепти готвят в ресторанти в над десет държави, както и едни от най-успешните заведения у нас. 

"Българите тепърва изграждаме култура на хранене, която съществува в Европа от много години. Ние сме може би единствената европейска страна, която няма кулинарни региони. Кулинарията е нещо много голямо. В Италия всяка област има характерна храна", каза той. 

"Аз съм работил за една от най-големите италиански компании, която има франчайзова структура. Тя е в цяла Европа, САЩ, Китай, азиатската част на Турция", каза още той, цитиран от "Фокус".

Относно това как да възбудим интереса към кулинарията шеф Димов бе категоричен, че това е страст, която идва отвътре. "Кулинарията трябва да бъде приемана като игра. Това възбужда интереса в децата. Готвеното е страст и не те ли идва отвътре, няма как да стане", смята той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

1
0 rate up comment rate down comment 0
Георги
преди 7 месеца
"Пази боже,сляпо да прогледа",няма ли сме, кулинарни региони! България е пълна със Читалища и Училища в които,традициите се спазват и подържат живи! По модерно е да си,неук и да се подчиняваш на чужди,кулинарии! Сигнализирай за неуместен коментар