'Не сте сами на пътя": Над 630 екипа на "Пътна полиция" следят за нарушения следващите дни

Натоварено е движението по автомагистрала "Хемус" и граничните пунктове за Сърбия и Гърция

13.04.2023 | 19:06 Редактор: Михаела Димитрова

Започна голямото предпразнично пътуване. По основните пътища в страната има засилено полицейско присъствие. Над 630 екипа на "Пътна полиция" на денонощие ще следят за нарушения в движението по време на празниците. За целта са осигурени 230 камери и над 800 технически средства за измерване на алкохол и наркотици. 

На 20-и км на автомагистрала "Тракия" от София за Бургас движението се осъществява само в изпреварващата лента. Натоварено е и движението на автомагистрала "Хемус", както граничните пунктове за Сърбия и Гърция. "Гранична полиция" улеснява пътуващите, като на всеки два часа обновява сайта си с информация за това колко е натоварено движението там. Всеки един може да прецени колко време ще му отнеме пътуването.

"Преди да предприемат пътуване в чужбина, гражданите трябва да си проверят валидността на документите, както и документите за пътуване на непълнолетни и малолетни", заяви Аксиния Манчева от "Гранични проверки".

На празника около храмовете ще бъде въведена времена организация на движението, което да улеснява пешеходците.

Пожарни екипи ще дежурят около храмовете в навечерието на празника.

От МВР апелират към всички участници в движението да не забравят, че не са сами на пътя и да мислят не само за своя живот, но и за този на другите!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.