ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ подготвят законодателна програма за Шенген, Еврозоната и ПВУ

Ръководители са Росен Желязков и акад. Николай Денков

13.04.2023 | 14:29 Редактор: Искра Ангелова

Обща законодателна програма подготвят двете най-големи парламентарни групи в парламента. На съвместен брифинг на ГЕРБ - СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" стана ясно - работни групи до вторник трябва да са готови с приоритетните законопроекти по предварително изготвен списък, който е готов и е част от законодателната програма на 49-ото НС.

Сред тях са законопроектите, свързани с влизането в Шенген и Еврозоната, съдебната реформа в частта за Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и домашното насилие. Ръководители са Росен Желязков и акад. Николай Денков.

Акад. Николай Денков от своя страна каза, че едно НС има три основни задачи - да приема закони, да излъчи правителство и да приеме бюджет, защото държавата все още няма бюджет за 2023 г. Той отбеляза, че в миналия парламент нито една от тези задачи не беше изпълнена по правилния начин.

"Това, което се опитваме сега да направим, е да изпълним максимума, който е възможен в тази конфигурация, и затова ние, казвам категорично, не обсъждаме опити за съвместно правителство", заяви Денков и посочи, че обсъждат законодателна програма, тъй като това е основният елемент на това, с което се занимава НС.

Снимка: БГНЕС