Борисов: Искам да направя правителство с ПП-ДБ, не ни е нужен шеф на НС

"Нека комисиите да поработят и да открием още общи неща", отбеляза лидерът на ГЕРБ

13.04.2023 | 10:10 Редактор: Петя Кръстева

Академик Денков и Андрей Гюров дойдоха при мен. Разбрахме се да излъчим преговорни групи. Днес ще направим две комисии - правна и бюджета, само от двете партии, за да разгледаме какъв бюджет би бил устойчив за държавата. Основният ни приоритет и най-стабилното, което може да получи България, е между тези две партии. Това заяви преди минути лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Забавянето на избора на председател на НС е полезно. Нека комисиите да поработят и да открием още общи неща между двете партии, които да бъдат полезни за държавата. Към днешна дата не ни е не нужен председател", поясни той. 

Борисов беше категоричен, че иска да направи правителство с ПП-ДБ, защото то би било най-доброто за България. Ако такова обаче не може да бъде излъчено, от ГЕРБ имат и "друг план". 

"В изказванията на Петков и Василев виждам повече конструктивност. Преговори не се водят с изявления по телевизията, а с уважение към останалите ", отбеляза той. 

Лидерът на ГЕРБ припомни, че лично е поел отговорността да проведе срещу с лидерите на партиите от 49-ото НС. Такива вече са проведени с БСП и ДПС. Предстои му да се срещне с Тошко Йорданов от ИТН в 11:30 ч. За вторник е планирана дискусията с "Възраждане".

"Провеждам тези срещи, тъй като при изготвянето на правосъдна реформа би било добре да имаме подкрепата и на други партии", каза Борисов, като допълни, че визията на ГЕРБ и ДПС се припокрива във връзка с правосъдната реформа и бюджета.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
Чакаме
преди 1 година
Искам да видя ПП и ДБ как ще сервират на избирателите си правителството с ГЕРБ. Подозирам, че ще има правителство на малцинството с втория мандат, като ГЕРБ ще подкрепя, без да участва. Така на хората ще се обясни, че не са се прегърнали с ГЕРБ, нищо че Борисов ще ги държи в ръцете си, защото ще може да ги свали от власт, когато пожелае. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
дайте да дадем
преди 1 година
Искам пак да яхна властта! Чекмедженцето се изпразни.... Сигнализирай за неуместен коментар