Лидерът на ДПС посочи пътя към съставяне на правителство

Могат да сформират конституционно мнозинство, защото съдебната реформа минава през промени в Конституцията, каза Карадайъ

13.04.2023 | 11:18 Редактор: Тодор Петров
Лидерът на ДПС посочи пътя към съставяне на правителство

"Това НС е по-различно, ГЕРБ ще се срещне и с ИТН, така че разговор има. Процесът за избор на председател можем да кажем, че е и процес за избор на правителство", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в кулоарите на парламента.

"Ние също ще се срещаме с всички парламентарни групи по политики, а относно ротационното председателство в НС, то не е сериозно", каза още Карадайъ. 

Той уточни, че има воля за разговори и се надява те да преминат към диалог за различни политически конфигурации в НС и сформиране на мнозинство за правителство и излизане от политическата криза. 

"Всички говорят за съдебна реформа, но политическите сили разбират различни неща- ние споделихме на срещата с ГЕРБ, че евроатлантическите формации в това НС, на база ценности и принципи, могат да сформират конституционно мнозинство, защото съдебната реформа минава през промени в Конституцията, както пише и във Венецианската комисия", посочи лидерът на ДПС, цитиран от БГНЕС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR