Балон с хелий се спука и възпламени, дете в София е с изгаряния по лицето

За инцидента съобщи неговата майка

04.04.2023 | 10:13 Редактор: Искра Ангелова
Балон с хелий се спука и възпламени, дете в София е с изгаряния по лицето

Разтревожена майка от София сигнализира за инцидент с пълен с хелий балон. За инцидента беше съобщено в няколко групи в социалните мрежи.

Ето какво пише Яница във Facebook:

"Ще разкажа за един инцидент с цел да предпазя максимално много хора от сходен такъв. На 23.03.2023г. от Парк Овча Купел беше закупен балон, пълен с хелий от търговец, ситуиран до табелата на парка до североизточния му край. На 28.03.2023 г. докато децата ми си играеха с балона в дома ни, същият се спука и се самовъзпламени. В резултат синът ми е с изгаряния в областта на главата - нос, бузи, устни, обгорени вежди, мигли и коса, както и с възпаление на очите и само това, че носи очила спасиха зрението му.

Подадени са жалби към КЗП и полицията. Извадено е и съдебно медицинско удостоверение.

С настоящето не целя публичност на инцидента, а искам да информирам максимално много хора за опасностите, които крие един на пръв поглед абсолютно безопасен продукт, предназначен за деца, с цел предотвратяването на сходни инциденти."

Някои от коментарите гласят, че все по-често тези балони се пълнят с водород, а не с хелий. Водородът се възпламенява изключително лесно и е опасен.

Снимка: Facebook


2
1 rate up comment rate down comment 0
асдасд
преди 1 година
Балона е бил с Водород, не с Хелий. Масово се ползва Водород, защото е по-евтин. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година