Потвърдиха, че откритото тяло е на изчезналия Емил Боев от Перник

При първоначалния оглед не са констатирани следи от насилие

31.03.2023 | 12:12 Редактор: Искра Ангелова

Личната карта на изчезналия преди два месеца Емил Боев е намерена при тялото, което снощи изплува до рудник в Перник. Предстои да бъде установена самоличността с ДНК експертиза.

Намерени са вещи и особени белези, които ни дават основание да предположим, че това е тялото на Емил Боев, заявиха по време на извънреден брифинг от Окръжната прокуратура в Перник съвместно с Областната дирекция на МВР.

"Намерени са вещи и особени белези, които ни дават основание да предположим, че това е тялото на Емил Боев. След като е намерен, същата вечер, около 10:30 вечерта са уведомени близките му, с разрешение на наблюдаващия прокурор роднините са направи разпознаване и са потвърдили самоличността му", заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова.

Близките са уведомени и са имали възможност да видят тялото и също са потвърдили, че става въпрос за Боев.

Ще бъде извършена и ДНК експертиза, за да се потвърди със сигурност, че това е именно Емил Боев. При първоначалния оглед, извършен на място, не са констатирани следи от насилие. Днес ще бъде извършена и аутопсия от съдебна медицина.

Районът, където е намерен трупът, е бил обхождан многократно. Той вероятно е бил потънал и чак сега е изплувал. Не е имало възможност езерото да бъде проверено, тъй като условията са били много тежки за обикновените водолази. Във вторник е трябвало да пристигнат военноморски водолази, които да претърсят езерото.

По думите на прокуратурата тялото е било сравнително добре съхранено, тъй като езерото е било студено.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: Facebook