Таков от БСП към ДБ: Ако махнете Паметника на съветската армия, няма да има къде да се скриете

Според него идеята "е грозно лицемерие към гражданите на София"

09.03.2023 | 11:16 Редактор: Петя Кръстева

Лидерът на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков се обърна към колегите си от "Демократична България" в началото на днешната сесия. 

"Докладът на "Демократична България" за демонтирането на Паметника на Съветската армия, който отлежава в Столична община от 2020 година, спешно беше изваден и хвърлен в предизборната битка. Така нареди лидерът на ГЕРБ, а общинските съветници от управляващата коалиция на ГЕРБ-СДС в София изпълниха задачата като истински машини", коментира той.

Според него "това е грозно лицемерие към гражданите на София".

"Ходим по разбити тротоари, разбиваме си колите по разбитите улици в крайните квартали, разбиваме си нервите с високите цени в магазините, разбиваме си здравето с мръсния въздух и липсата на зелени площи в комплексите, разбиваме си общинското дружество "Топлофикация", разбиваме си бъдещето с липсата на места в детските градини и страховитата демографска криза. Разбивате, години наред разбивате, но няма нито дума за съграждане", категоричен бе той.

Обръщайки се към "Демократична България", той подчерта, че "целта не оправдава средствата, дори в политиката".

"Навярно с тази поредна офанзива срещу Паметника на Съветската армия се опитвате да си измиете очите пред вашите гласоподаватели за управлението с БСП в четворната коалиция. Не забравяйте, че идеологическото противопоставяне и деленето на хората не решава техните проблеми. Дори и да имат идеологически различия, техните проблеми в града и държавата са еднакви. Ниските доходи, високите цени, инфлацията, съдебната система, липсата на справедливост. С разрушаването на Паметника на Съветската армия няма да стане. Може да се водите от културата на зачеркване, да отразявате историята през кривото огледало, да бутнете и паметника на Съветската армия, но тогава няма да има сянка, в която да се скриете", смята Таков.