Часовникът тиктака: Георги Стайков може да съди държавата за 20 млн. лв. в Страсбург

Актьорът е получил обаждане от НОИ с обещание да си получи натрупаните инвалидни пенсии на 10 март

07.03.2023 | 17:14 Редактор: Елеонора Танева
Часовникът тиктака: Георги Стайков може да съди държавата за 20 млн. лв. в Страсбург

От НОИ са се обадили на кинолегендата Георги Стайков, че парите за пенсията му са осигурени и ще бъдат преведени на 10 март.

"Не знам защо чак тогава, докато не ги видя, не вярвам. В България често се казва нещо, но не се изпълнява", каза актьорът пред "24 часа". Миналия месец той се закани, че ако до 7 март не му бъде изплатена инвалидната пенсия за януари, февруари и март, ще съди България в Страсбург за 2 млн. лв. От 4 г. обичаният актьор се бори с множествена склероза и живее почти отшелнически в апартамента си до бургаския театър.

Стайков, както и хиляди инвалиди, останаха без пенсии, след като в края на януари т.г. бяха приети промени в закона, уреждащ техните права. Той се ядосва не толкова, че се бавят парите, а че хиляди хора със сериозни заболявания, които минават тромави процедури в ТЕЛК, са оставени без инвалидните си пенсии. 

Негови приятели са го посъветвали, ако не получи парите си, да заведе дело не за 2 млн., а за 20 млн. лв.

Докато чака полагаемата си пенсия, Георги Стайков е благодарен на приятели и колеги, които му помагат, както и на бургаския кмет Димитър Николов, който съдействал за актьора да се грижат хора от Социалния патронаж.


1
1 rate up comment rate down comment 0
ВГД
преди 10 месеца
Главния Прокурор ще ти реши проблема Сигнализирай за неуместен коментар