Радев: Малките и средни предприятия са надежден доставчик на качествени храни и стоки

"Длъжни сме да се отнасяме с доверие и подкрепа към българския производител", заяви държавният глава

01.03.2023 | 21:50 Редактор: Вяра Димова
Радев: Малките и средни предприятия са надежден доставчик на качествени храни и стоки

През изминалите кризи неведнъж се обръщахме към българските малки и средни предприятия като надежден доставчик на качествени храни и стоки. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към български производители на тазгодишната церемония за връчване на наградите "Златна мартеница".

За 29-а поредна година Сдружението "Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес" награждава утвърдили се български компании за техния принос към бизнеса у нас. В церемонията участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Президентът подчерта, че като общество сме длъжни да се отнасяме с много по-голямо доверие и подкрепа към българския производител, който през последните години показва качество и способност за справяне с предизвикателствата.

Държавният глава припомни, че по време на пандемията от Ковид-19, когато се оказа, че в Европа няма производство на санитарни артикули, маски, дезинфектанти, защитни костюми, именно малкият и среден бизнес е решил възникналите проблеми.

"Към нашите производители се обърнахме и когато бяха прекъснати доставките на хранителни продукти", каза още президентът.

На церемонията държавният глава връчи годишна награда "Златна мартеница" в категорията за компания със сериозни успехи на родния пазар, завоювала доверието на българските потребители. Отличието спечели компанията "Лакрима Млечна Индустрия". 

Снимка: Прессекратариат на президента