ВМРО прекратява преговорите с "Български възход" за общо явяване на изборите

Според тях липсват ясни политики по ключови теми

22.02.2023 | 14:13 Редактор: Михаела Димитрова
ВМРО прекратява преговорите с

ВМРО - Българско национално движение спира разговорите за общо явяване на изборите за парламент на 2 април с партията на Стефан Янев "Български възход", информираха от пресцентъра на партията.

Оттам добавят, че по време на проведените срещи между представители на двете формации, не се е стигнало до никаква конкретика относно бъдещата предизборна платформа и приоритетите, които следва да бъдат отстоявани в следващия парламент.

"Въпреки публично обявеното намерение за публикуване на декларация с основните принципи, на които "Български възход" ще стъпи, за да привлече подкрепа и на други политически партии и начина, по който ще развива отношенията си с тях, такава така и не се появи", пише още в изявлението на партията.

От ВМРО твърдят също, че са получили "колебливи позиции по темите демографска политика, борба със спекулата и инфлацията, национална сигурност и постигане на нулева миграция, отстояване на историческата истина и правата на българите, като основа за позицията по отношение на РС Македония, циганизацията, развитие на ядрената енергетика и преразглеждането на "Зелената сделка".

Снимка: БГНЕС