Разраства се скандалът след уволнението на шефа на "Ел Би Булгарикум"

Николай Маринов заговори за нарушени интереси и връщане на мутренските времена

22.02.2023 | 13:30 Редактор: Тодор Петров
Разраства се скандалът след уволнението на шефа на

Разраства се скандалът с изненадващото уволнение на шефа на "Ел Би Булгарикум" Николай Маринов. Той беше освободен с решение на директора на Държавната консолидационна компания Венцислав Димитров. 

Това е станало ден след като Маринов обяви, че сваля цените на млечните продукти във фирмените магазини на дружеството с близо 30%. Пред Българското национално радио той беше категоричен, че уволнението му е заради "война с търговските вериги", връщането на "мутренските времена", нарушени интереси, включително на икономическия министър и корупционни практики. 

В национален ефир изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания Венцислав Димитров, подписал заповедта за отстраняването на Маринов, заяви, че той е намалил цените на млечните продукти точно в деня, в който е освободен от поста. 

Димитров не конкретизира точните мотиви за уволнението на Маринов, но посочи - купуване на коли от неоторизиран дилър на завишени цени, купуване на суровини също на завишени цени и с недоказано качество. 

В ранния следобед отстраненото ръководство на "Ел Би Булгарикум" ще даде пресконференция, на която ще покаже важни документи. Подробности очаквайте в следващите ни новинарски емисии.