Слави Трифонов давал обяснения заради "Песен за Лена": Слушал съм само първия куплет

"Нямам представа за какво пеят, но трябва да имат свободата да я изпеят", заяви лидерът на "Има такъв народ"

21.02.2023 | 17:53 Редактор: Искра Ангелова
Слави Трифонов давал обяснения заради

Слави Трифонов е давал обяснения пред Комисията за защита от дискриминация във връзка с песента за Лена Бориславова, която екипът му публикува. Това призна самият той в подкаста "При ТоТо".

"Сценаристите ми донесоха текста и ми казаха: "Виж тази песен, може да стане някакъв проблем". Това се случи преди Нова Година, аз им казах: "Хора, това е някаква тъпня, няма да я пускаме, вие може да направите нещо по-готино. Но минаха 2 месеца и те дойдоха отново, направили и видео. Казаха ми: "На онази песен, на която ти каза, че е тъпня, ние сме направили клип, а Евгени Димитров ни е направил музиката", поясни той.

"Аз дори не я бях чувал, но им казах да я пуснат. До ден днешен съм чул само първия куплет. Нямам представа за какво пеят, но трябва да имат свободата да я изпеят. И после се започна - Комисията за защита от дискриминация, Европейската комисия, бил съм сексист, тя плаче. А сценаристите ми пуснаха и песен за Борисов, казах си: "Сега ще ме дадат на Комисия за защита на животните", лаконичен бе лидерът на "Има такъв народ".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR