Костадинов: Няма да допуснем фалшификации на изборите

Партията разполага с 12 500 подготвени представители, както и резерви, които ще следят във всяка СИК

21.02.2023 | 12:23 Редактор: Вяра Димова
Костадинов: Няма да допуснем фалшификации на изборите

"Възраждане" ще има представители във всички избирателни секции на предстоящите парламентарни избори на 2 април и те няма да допуснат фалшификации. Това заяви във Варна лидерът на партията Костадин Костадинов.

Според него скандалите в ЦИК са закономерни, а решението да се обединят протоколите от хартиеното и машинното гласуване не е правилно. "Така няма да се разбере вярна ли е тезата на застъпниците на хартиения вот, че хората го предпочитат", подчерта Костадинов. Той обяви, че "Възраждане" има 12 500 подготвени представители, както и резерви, които ще бдят за нарушения във всяка СИК в страната. 

Той представи 25-членната листа с кандидати за народни представители във варненския многомандатен избирателен район, която отново оглавява. Втори е инж. Коста Стоянов, който бе депутат в последното Народно събрание. Трети е студентът по национална сигурност Светослав Димитров, следван от общинските съветници Веселин Вешев и Юлиян Губатов. В листата фигурират активисти на партията и от общините в региона, а петима от кандидатите за народни представители са дами, пише "Труд".

"Отиваме на избори с мотото "Избери свободата", защото всеки от нас трябва да избере пътя, по който ще се развива България – като свободна и благоденстваща държава или като американска колония", декларира Костадин Костадинов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)