Ива Митева: Да се насочим към експертно правителство, няма да чертаем червени линии

"Магнитски" ни показа, че нямаме нито един осъден по високите етажи на властта

19.02.2023 | 08:27 Редактор: Петя Кръстева
Ива Митева: Да се насочим към експертно правителство, няма да чертаем червени линии

Трябва да се насочим към експертно правителство, в листите си също търсим специалисти. Това заяви бившият председател на Народното събрание и съосновател  на новата коалиция "Заедно" Ива Митева за изборите и новия политически проект.

"Достигнахме до такава точка на криза, в която няма ляво, няма дясно, няма център. Мисля, че всички трябва да вървим по един път и този път трябва да се казва България. Затова линии ние няма да поставяме, а по-скоро те ще бъдат на ценностна основа. Трябва да изкараме националните цели и интереси на преден план", изтъкна тя.

По думите ѝ биха си сътрудничили с всички партии, с които изповядват общи цели и общи интереси, и България е над всичко.

"Не знам дали списъкът "Магнитски" ще повлияе на изборните резултати, но ни показва, че имаме дълбоки проблеми. Показва ни, че наистина нямаме един осъден по високите етажи на властта. Показва ни, че отново замитаме всичко под килима и ни показва, че колкото и поправки – четири поправки сме направили в Конституцията за съдебната система, нямаме никакво развитие и нямаме никакво подобрение", смята тя. 

На въпрос защо са се разделили с "Има такъв народ“ тя отговори, че е благодарна на Слави Трифонов за това, че я е поканил в партията.

"Пожелавам успех на тях и на всички участници в изборите и се надявам участието да е равноправно и битката да е честна. Когато започнат толкова много избори да се въртят, когато започнат да се вземат решения - не с всички, от които сме съгласни, може би се натрупва напрежение, което по един или друг начин трябва да бъде потушено. Може би ние избрахме това да бъде начинът", добави Митева, цитирана от "Фокус".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR