Проф. Гечев: Добрев сключва договори с кметове на ГЕРБ за милиони

Случилото се по време на Конгреса е "опит за атентат срещу БСП", смята членът на Националния съвет на БСП

12.02.2023 | 17:23 Редактор: Вяра Димова
Проф. Гечев: Добрев сключва договори с кметове на ГЕРБ за милиони

"Конгресът беше обявен повече от месец преди неговото провеждане, точно с такава програма, която беше утвърдена от Националния съвет и от Конгреса. Той приключи така, както беше планирано. Скандалът в началото се дължеше на група хора, които играят по нервите на партията и на нашите членове и симпатизанти от няколко години". Това заяви членът на Националния съвет на БСП проф. Румен Гечев.

Той посочи, че сред изключените има хора, които са сключвали договори с кметове, с областни управители на партия ГЕРБ и на други политически опоненти на БСП и които правят милиони срещу това "да рият вътре в БСП, да създават проблеми, скандали". Един от тях, чието име е изнесено от медиите, е Кирил Добрев, посочи проф. Гечев, цитиран от БНР.

"Някои от т. нар. "вътрешна опозиция" искат да им вървят договорите с ГЕРБ и с управляващите, да търгуват с името на партията, нарушавайки Устава. Те злепоставиха БСП и най-висшият орган – Конгресът, ги изключи", коментира социалистът.

Той посочи, че гласуването на смяна на председателят на партията на вчерашния Конгрес би било противоуставно и е било отхвърлено с мнозинство. "Имаше изрично решение на Конгреса. След това да излезеш и да правиш циркове пред медиите, пред представителите на чуждите посолства преди изборите - няма партия, която не би реагирала на противоуставното, нагло поведение", добави Гечев.

Той определи случилото се по време на Конгреса като "опит за атентат срещу БСП" и посочи, че битката не е била за точките на дневния ред или за програмата на БСП, а е целяла да се осуети Конгреса преди изборите.

Снимка: БГНЕС