Трифонов: Оказа се, че в политиката трябва да си лъжец, "Капитан Андреево" е лъжа

ИТН има сериозен шанс да влезе в следващото НС, смята лидерът на партията

11.02.2023 | 14:31 Редактор: Вяра Димова
Трифонов: Оказа се, че в политиката трябва да си лъжец,

"Оказа се, че в политиката трябва да си лъжец. Колкото по-добър лъжец си, явно толкова по-добър политик си". Това заяви лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов. 

По думите му най-голямата лъжа, на която е станал свидетел, е "Капитан Андреево". "Другата е, когато гледах по телевизията как бившият министър-председател каза, че съм му се обадил и съм го попитал къде е моят милиард. Това е един от случаите, когато наистина ми е увисвала мандибулата. Това са абсолютни лъжи. Другото е, че съм мафиот", посочи лидерът на ИТН.

Има една голяма част от хората, които искат да бъдат излъгани красиво, искат да им се обещае нещо, обясни Трифонов резултата на партията на последните парламентарни избори. Той каза, че "изчегъртването" на ГЕРБ не се е случило, защото това не можеш да го направиш сам=

"Продължаваме промяната" и Кирил Петков са другото лице на ГЕРБ. Те са същите като поведение. В тази система, която сега съществува в България, изпълнителната власт подчинява парламента. Много е шантаво, но го видях с очите си. Реално този, който управлява е министър-председателят, а парламентарните сили, които го подкрепят, са негови слуги. Понеже аз не съм такъв и не желая, не сме били част от желанията на министър-председателя който и да е той, в случая Кирил Петков - затова не се получи", коментира той, цитиран от БНР.

Системата трябва да бъде променена, категоричен е лидерът на ИТН. Според него президентската република е по-добра от парламентарната. Той обясни, че така ще се контролират много по-адекватно властите в страната. Лидерът на ИТН обеща, че ако партията му влезе в следващия парламент, ще направи всичко възможно той да е работещ такъв

Според него ИТН има сериозен шанс да влезе в следващото Народно събрание. Най-вероятно самият Трифонов ще участва в тези избори лично като водач на листа. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)