Контрера: Незаконно забраняват Луковмарш, свидетели сме на политическо задкулисие

"Обвиненията срещу събитието са спуснати от партийните централи", смята общинският съветник

10.02.2023 | 11:02 Редактор: Петя Кръстева
Контрера: Незаконно забраняват Луковмарш, свидетели сме на политическо задкулисие

Свидетели сме отново на политическото задкулисие на БСП – наследник на БКП, "Демократична България", "Продължаваме промяната" и ГЕРБ. Всяка година гледаме едни и същи сценки, с едни и същи политически памфлети, които нямат нищо общо с действителността около Луковмарш. Цялата ос Москва – Вашингтон е гордо представена по въпроса за едно шествие по софийските улици на едни млади хора. Това заяви в свое изказване по време на сесията на Столичния общински съвет председателят на групата на "Патриоти за София" Карлос Контрера.

По думите му са отправени "обвинения в расизъм, ксенофобия, антисемитизъм, сексизъм и всякакви други квалификации, без да бъде посочен пример".

"Луковмарш се отразява от редица медии и може да бъде видяно, че няма нито един пример за гореизброеното. Не е имало и никакви инциденти, застрашаващи обществения ред, нито проповядване на антидемократична идеология в посока изменение на установения правов ред. Това са клишета, които са спуснати от партийните централи", категоричен бе Контрера.

"БСП да говори за мракобесие, като са наследници на БКП, е много неадекватно поведение. Редовно политическите партии си присвояват правото на конвент и на съд", допълни той.

Според него всяка година абсолютно незаконно кметът на Столична община забранява Луковмарш. Някои хора се гордеят с незаконните си действия.

"Българският съд каза, че няма основание за забрана на Луковмарш. Вие сте стигнали в политическата си философия до там, че да ограничавате правата на софиянци по свое желание", отбеляза още Контрера.

Снимка: БГНЕС