Гешев пред еврейската общност в САЩ: Целта ни е да не допускаме прояви като "Луковмарш"

Главният прокурор изтъкна, че ПРБ активно си взаимодейства с правозащитни организации у нас

02.02.2023 | 09:16 Редактор: Тодор Петров
Гешев пред еврейската общност в САЩ: Целта ни е да не допускаме прояви като

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с членове на ръководствата на четири от водещите организации на евреите в САЩ. В проведената във Вашингтон среща участваха равин Андрю Бейкър, директор по международните въпроси в Американския еврейски комитет, Марк Леви, заместник-председател и главен изпълнителен директор на Националната коалиция в подкрепа на евразийското еврейство, Лесли Вайс, заместник-директор на организацията, равин Ерик Фъсфийлд, директор по юридическите въпроси в B'nai B'rith International – най-старата еврейска обществена организация, и Жаклин Субар, директор по стратегическите партньорства в Лигата против поругаването.

Гешев запозна представителите на еврейската общност с ангажимента на българската прокуратура за ограничаване и недопускане на антидемократични и антисемитски прояви у нас. 

"Националният интерес на моята страна, която е спасила българските евреи през Втората световна война, е да не се допускат прояви като "Луковмарш", подчерта Гешев. Той обърна внимание, че след намесата на българската прокуратура в последните три години провеждането на антидемократичната проява в столицата не е допуснато по начините, по които това се е случвало в предходни периоди.

Иван Гешев информира представителите на американските еврейски организации за проведената в София през декември 2022 г. международна конференция срещу речта на омразата "STOP HATE SPEECH", организирана от Прокуратурата на Република България и Европейската еврейска асоциация. Конференцията е поставила основите на широка международна платформа, която да обединява държавните институции, неправителствените организации и гражданското общество срещу проявите на антисемитизъм и реч на омразата, основана на религиозна, полова или расова дискриминация.

Главният прокурор изтъкна, че прокуратурата активно си взаимодейства с правозащитни организации в България, като са били подкрепени инициативите им за актуализиране на законодателната уредба, с което да се осигури по-добра защита на всички обществени групи.

Снимка: ПРБ

8
0 rate up comment rate down comment 0
ПЕШЕВ ГИ СПАСИЛ
преди 3 месеца
7
0 rate up comment rate down comment 0
ОТКЪДЕ ДА ЗНАЕ
преди 3 месеца
6
0 rate up comment rate down comment 0
ХИТЛЕР
преди 3 месеца
НИКОГА НЕ Е ИСКАЛ ВОЙСКИ ОТ ЦАРЯ. ДРУГО ИСКАШЕ :) Сигнализирай за неуместен коментар
5
0 rate up comment rate down comment 0
СОБОЛЕВАТА АКЦИЯ
преди 3 месеца
4
0 rate up comment rate down comment 0
ПЛОЕЩ
преди 3 месеца
ОСВЕН НЕМСКАТА АРМИЯ СНАБДЯВАЛ И ЦЯЛА ЕВРОПА С ГОРИВА. ЗАТОВА ГО БОМБИЛИ, АМА ПО ПЪТЯ МЕТАЛИ БОМБИ ВЪРХУ ВОЙСКИТЕ И ЗАВОДИТЕ У СОФИЯ, ТА АКО МОЖЕ ДА УБИЯТ МАЙКА МИ :) ЗАТОВА Е РОДЕНА В ИЗВОР. ТАМ СА БЕГАЛИ. Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 0
ДРУГАРЯ ГЕССШЕФФ
преди 3 месеца
ГО РАЗКРИ, АЗ ЗАПОВЯДАХ ДА СЕ ЛИКВИДИРА :) Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
ПИСЪЦИТЕ НА ЕВРЕИТЕ
преди 3 месеца
СА ОПИТ ДА СЕ ПРИКРИЕ АНГЛИЙСКИЯ ШПИНИН ЛУКОВ И РОЛЯТА НА АНГЛИЯ, КАТО ТАЕН СЪЮЗНИК НА ХИТЛЕР, КОЙТО ГО СНАБДЯВАШЕ ПРЕЗ ВОЙНАТА С ГОРИВО И МУНИЦИИ. ЩЕХА ДА ДЕЛАТ НАФТАТА У КАВКАЗ ПРИ ПОБЕДА :) ЗАТОВА И ВИЯТ И ***, ЧЕ Е ФАШИСТ БЕЗ ДА КАЖАТ ИСТИНАТА С М Ъ Р ДЯЩИТЕ *** Й МУ НИ! Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
зависимости
преди 3 месеца
Отишъл е да си купува "благоволение" от господарите.... Преди ходеше Цв.Цв. на молитвените закуски..... Сигнализирай за неуместен коментар