Донев: Синдикатите ще участват в предоговарянето на Плана за възстановяване

По думите на премиера бъдещето на труда са младите хора и е време те да са основна тема в социалния диалог

08.02.2023 | 12:15 Редактор: Михаела Димитрова
Донев: Синдикатите ще участват в предоговарянето на Плана за възстановяване

"С повечето от вас в залата се познаваме повече от 25 години, свързва ни партньорството в рамките на социалния диалог. Дори когато сме били на различни позиции, сме заедно в споделянето на синдикалните принципи за солидарност, справедливост и взаимопомощ". Това каза Гълъб Донев по време на Единадесетия конгрес на КТ "Подкрепа".

"От създаването си до днес конфедерацията на труда "Подкрепа" има мисията да отстоява правата на своите членове, хората на труда в България. Пазарът на труда се променя по-бързо, отколкото сме готови да си представим, но това по никакъв начин не променя позицията, която има синдикалната организация в тристранния диалог", каза той.

"Изправени сме пред сериозни проблеми, които в годините са отлагани за после, в резултат на това получаваме в наследство дълбоки социални неравенства и сложна демографска ситуация, за които едно служебно правителство не може да предложи магическо решение. Това, което можем и правим, е да предлагаме решения, които са възможни в настоящата икономическа ситуация", поясни Донев, цитиран от "Фокус".

По думите му бъдещето на труда са младите хора и е време те да са основна тема в социалния диалог.

"Това, което президентът на конфедерацията настоява, да бъдат включени синдикалните организации в преговорите по предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост в частта енергетика, това вече е направено и ще участвате в предоговарянето на Плана", добави той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR